Werkwijze

Kennismakingsgesprek

Als psychologen weten we maar al te goed dat een goede behandelrelatie een belangrijke voorwaarde is voor het slagen van de relatietherapie of mediation. Of anders gezegd: Je moet “een klik” hebben met je relatietherapeut/mediator. Daarom plannen we eerst een kennismakingsgesprek van 30 minuten, waardoor jij en jouw partner rustig kunnen overwegen of je de therapie met ons (of één van ons) wil doorlopen. Mocht je instemmen met de therapie, dan maken we samen een afspraak voor het intakegesprek.

Intakegesprek

Het intakegesprek duurt gemiddeld 90 minuten en verloopt volgens een vaste structuur. De relatietherapeut/mediator zal inventariseren wat de huidige relatieproblemen zijn, hoe zij in stand worden gehouden en wat er aan te doen valt. Uiteindelijk volgt uit het intakegesprek een behandelplan, dat in overleg met u (en uw partner) opgesteld wordt. Wanneer u het behandelplan hebt ondertekend, kunnen de sessies ingepland worden. Hierbij zijn we flexibel en is het ook mogelijk uw afspraak in de avonduren of in het weekend te plannen.

Het intakegesprek voor duo-relatietherapie werkt op vergelijkbare wijze. Samen zorgen we ervoor dat het gesprek volgens een vaste structuur en zo vloeiend mogelijk verloopt.

Vanaf 25 februari 2015 hanteren we de volgende tarieven:

Een individueel consult kost €95,- per sessie. Voor relatietherapie is het tarief €110,- per sessie. Een sessie duurt 60 minuten.

Voor Duo-relatietherapie is het tarief €150,- per sessie van 120 minuten. De behandeling heeft een gemiddelde duur van 8 gesprekken à 90 minuten. Inclusief persoonlijkheidstest, intakegesprek (120 minuten met een kwartier pauze) en behandelvoorstel, prijs €250,-

Hoe vaak u komt, is afhankelijk van de ernst van de klachten. In het begin worden wekelijkse afspraken gemaakt. Wanneer gedurende de therapie meer inzicht ontstaat in de klachten en de mogelijkheden voor behandeling, dan volgt een inschatting van de behandelduur.

Mocht u verhinderd zijn, of kan u onverhoopt niet op de behandeling verschijnen? Dan wil ik u vragen om me dit tenminste 48 uur van tevoren te laten weten. U kan contant betalen, maar ook overboeking behoort tot de mogelijkheden. Informatie betreffende betalingsgegevens vindt u onder het kopje “contact”, linksboven in de pagina.

NIP logo

NFG logo