Wat is EFT?

EFT richt zich primair op het herstel van een veilige en hechte verbinding.

De boodschap van EFT is helder:

EFTBegin er niet aan om beter te leren discussiëren, je vroege jeugd onder de loep te nemen, nieuwe en bijzondere romantische gebaren te maken of het onderzoeken van nieuwe seksuele belevingen.

EFT leert je voor jezelf te accepteren dat je emotioneel gehecht bent en afhankelijk van je partner. Je kunt dit vergelijken met een kind dat afhankelijk is van zijn ouders voor koestering, emotionele steun en veiligheid.

We begrijpen allemaal dat we ons ongelukkig voelen wanneer we de eens verworven verbondenheid met de ander verliezen. Vanuit ervaring weten we dat een relatietherapie met behulp van “Emotionally Focused Therapy (kortweg EFT)” de meeste kans van slagen heeft om deze verbondenheid te herstellen. Doorgaans richten relatietherapieën zich voornamelijk op het verbeteren van de communicatie en het beheersen van emoties. Mensen leerden wel beter met elkaar communiceren, maar de ruzies en ergernissen bleven doorgaan. Deze therapieën doen echter niets voor het herstel van liefde.

Veilige verbinding tussen partners als sleutel voor een liefdevolle relatie

Het concept liefde laat zich niet grijpen in het toepassen van communicatieregels.  EFT daarentegen houdt veel meer rekening met de onderliggende emoties, die voor mensen vaak verborgen zitten in de ondertoon van hun ruzies. Doormiddel van inzichtgevende gesprekken leren mensen de problematische patronen in hun relaties te ontdekken en te doorbreken, waardoor de ruimte voor liefde weer vrijgemaakt wordt.